lørdag 21. februar 2015

Litt om scrapbooking / scrapping – noe for både den ene og den andre

Lurer du på hva vi driver med på treff?  Bortsett fra å være sosial, på det nivået du selv ønsker, selvfølgelig.  Vi arrangerer scrappetreff hver vår og høst og de passer for deg som er helt fersk, litt erfaren eller veldig erfaren, og uansett om du scrapper layouter, PL, kort eller andre papirduppedingser.

Scrapbooking – det som var begynnelsen kanskje?




Scrapbooking handler om sette bilder inn i album.  Mange av oss har gjort det i mange år, limt bilder inn i album, skrevet litt tekst og kanskje limt inn noen billetter og andre små suvenirer samtidig, det er en gammel «kunst».

Moderne scrapbooking tilførte albumsidene – eller layoutene (LO) som det så fancy blir kalt – mer pynt.  Farget bakgrunn, fancy mønsterark, blomster, bånd, knapper og etter hvert all verdens duppedingser.  Noen pynter mye, noen pynter lite.  Det er like mange scrappevariasjoner som det er scrappere, selv om denne verden er preget av trender som alle andre verdener.  Og akkurat som alle andre steder, er det slik at man kan leve et godt liv uten å bry seg om trender.


Project life – den nyeste formen for scrapbooking – eller en gammel form i nye klær?

Takk til Scrappekjelleren for lånet av bildet

Egentlig er ikke dette noe nytt heller.  De fleste av oss har vel puttet noen bilder inn i plastlommealbum og kanskje til og med skrevet en og annen tekst enten under eller ved siden av.  PL er en videreføring av dette og en flott måte å lage album på.  Det går mye fortere enn å lage LOer, og man får plass til mange bilder på liten plass.

Fint til kronologisk scrapping, feriealbum etc.  Og hvem som helst kan gjøre det og lære det veldig fort!  Det finnes forskjellige typer lommer som kan settes inn i album, og du kan lage pynt selv eller kjøpe ferdig kort.  Du kan pynte og sette personlig preg på sidene, uten at det blir for mye liksom.  PL blir mer og mer populært og det fine er at man kan blande PL-sider og layouter i samme album.  Dette burde du prøve om du har lyst til å lage deg en fin album fra året som gikk eller ferien eller hva du nå vil.

Scrapping av kort, bokser og andre saker og ting.


Det finnes nesten ingen grenser for hva man kan lage med hjelp av papir, saks, lim og litt eller mye pynt.  Og det finnes snart ingen grenser for hva man kan bruke heller, men man må ikke ha alle disse tingene som vi erfarne scrappere gjerne drar på.  Noen lager enkle kort, noen lager kort med masse pynt eller fancy teknikker og brettemetoder.  Men alle lager forhåpentligvis det som passer dem selv og det de selv liker.  Det er det eneste som er viktig.


Har du lyst til å prøve deg?  
Har du prøvd, men enten ikke kommet helt i gang eller ikke har scrappet på en stund?
Bli med på treff!  Vi hjelper deg i gang.


Kurs?
På treffene våre har vi av og til kurs og ofte holder butikken demonstrasjoner for å vise nyheter eller ting som ikke er så nytt.  Noen ganger henter vi kjente scrapperer fra utlandet eller andre steder i Norge, andre ganger holder vi oss til lokale dyktige scrappere.  For dem er det også mange av.  Har du lyst til å lære noe nytt og utvide eller finpusse scrappereportoaeret ditt, så er kurs absolutt å anbefale.  Så lenge det er plass, kan du delta på kurset selv om du ikke er med på selve treffet. Det er ikke alle treff vi har kurs på, så om det er eller ikke, må du nesten sjekke i treffinformasjonen.


Trenger du flere kofferter med utstyr?  

Hobbygarasjen er med oss denne gangen også.

Nei, det gjør du ikke.  Du trenger litt basisutstyr som skjærebrett, saks og lim, bilder viss du skal jobbe med det og noen ark og litt pynt.  Vi har med oss den lokale scrappebutikken Hobbygarasjen på våre , så trenger du noe, så kan du få kjøpt det på treffet.


Bli med på treff du også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar