fredag 22. mai 2015

Høsten 2015 - To forskjellige kurs med Brit Sviggum - Layout og Lerret


Dette har vi ønsket oss lenge og endelig får vi det til:

Høstens ene kursholder er Brit Sviggum fra Egersund.  Vi har vært store fan i flere år og er utrolige fornøyd med å ha fått henne til å komme hit for å holde kurs!

Brit har scrappet i omtrent 15 år, men for 6-7 år siden fant hun sin egen spesielle stil. Layoutene hennes er en kombinasjon av scrapping og «historielaging», hun bruker bildene sin til å lage nye scener og fortellinger.  Etter at hun begynte med det, trives hun enda bedre med denne fantastiske hobbyen og alt har blitt forandret, sier hun selv.

 Brit skal holde to forskjellige kurs for oss, et fredag kveld og et lørdag formiddag.  Detaljer både om kursene og om Brit selv kommer etterhvert.  Nå hadde vi bare lyst til å dele denne fantastiske nyheten med dere!

Enn så lenge kan dere jo ta en titt i Brit sin blogg eller på Facebooksiden hennes.

Regner med at dere blir like begeistret som oss!


  Påmeldingen både til treff og kurs åpnes så fort vi har fått de siste detaljene på plass.  
Følg med i bloggen eller på Facebook!


fredag 15. mai 2015

Bli kjent med medlemmene av Scrap4funs arrangementskommité


Jorunn Elin
var sjåføren i bilen den natta da «arrangere-scrappe-treff-i-Haugesund-ideen» ble tent på vei fra Scrappevaken på Bømlo.  Hun er uten tvil den kjappeste og mest effektive av oss, det merket vi allerede da, for innen vi kryssa kommunegrensa til Haugesund, var treffet planlagt og et par dager etterpå lokalet bestilt.  Og sånn har det fortsatt, vi andre hoster opp en tanke eller en ide og vips, så har Jorunn Elin ordnet det som trengs for å få det til.

Jorunn Elin forvillet seg på et LO-kurs høsten 2007 og dermed beit scrappebasillen seg fast.  Hun er en svært allsidig scrapper, og prøver gjerne ut både nye og gamle stilarter og produkter.  Når vi andre synes at vi har funnet ut noe nytt, kan vi være sikre på at Jorunn Elin allerede har prøvd det. Hun deler villig alt hun kan og sier aldri nei når vi spør henne om råd og hjelp.  Hun liker veldig godt å dra på scrappetreff, liker å være sosial og scrappe med andre.  Kanskje litt vel sosial av og til, noen ganger så sosial at hun glemmer å scrappe, sier hun selv.  Akkurat det er hun vel ikke alene om…  Jorunn Elin holder forskjellige typer kurs og hun er designer for Hobbygarasjen.no og aktiv i blogg- og forumverden.

Jorunn Elin er uten tvil den største administratoren av oss.  Hun er kjapp og effektiv, tar telefoner, fikser lokaler, styrer økonomien, pønsker ut kursholdere og har et stort kontaktnettverk som vi drar nytte av.  Hun er også den som styrer med påmeldinger til treffene våre, og dermed ofte den første nye deltagere kommer i kontakt med.


Liv Hilde
var andrekvinne i bilen den omtalte natta og har vært med i komiteen fra første dag.  Hun hadde en liten pause her et års tid, men nå er hun heldigvis tilbake!

Liv Hilde påstår at hun er den mest ekstreme hobby-scrapperen blant oss.  Hun ble dratt med inn i scrappeverden for en noen år siden og har aldri blitt så alvorlig bitt av basillen som oss andre.  Men hun koser seg når hun er med, både med scrappingen og det å lære nye ting.  Vi vil påstå at Liv Hilde ikke skjønner hvor flink hun er og hvor talende og fine layoutene hennes er!

Hun er et klart bevis på at man trenger ikke lesse på alt som finnes på markedet av pynt og dill og dall for å lage flotte ting.

Liv Hilde er ikke den mest høylytte av oss, og hun er ikke den som stikker seg mest fram.  Men hun tar seg av mange av disse jobbene som ikke syns når de blir gjort, men som merkes fort når de ikke er gjort.  Rydde litt her og rydde litt der, sørge for vaffelrøre og kaffe, hjelpe til med klargjøring av papirer og andre ting før treffene, rigge til og rydde opp og når vi andre tenker at vi skal gjøre ryddejobben vår, er det stor sjans for at Liv Hilde allerede har gjort den for oss. De siste gangen har hun også hatt ansvar for maten som serveres på treffet.


Berit
var tredje og siste kvinne i bilen og dermed også et av de tre opprinnelige medlemmene av arrangementskomiteen.

Berit begynte forsiktig å scrappe vinteren 2003 fordi «hun trengte noe å henge fingrene i».  Hun var først og fremst Layout-scrapper, men etter hvert har det blitt en del kort og hun har så vidt rotet seg borti «Project Life»-scrapping også.

Treff-livet oppdaget hun da hun bodde i Canada – med personlig rekord å reise 100 mil (med buss og bil) hver vei for å dra på et helgetreff langt oppi de dype canadiske skoger.

Berit  flyttet «hjem» til Norge i 2010 og en dag traff hun Liv Hilde og Jorunn Elin på et kveldstreff i byen og dermed begynte snøballen (eller kanskje var det tape-rullen) å rulle…  Berit er også med i slow-scrapper-forreningen.  Hun kan nok noen flere merkenavn og scrappenavn enn Mani, men mest av alt tar hun bare det som er i nærheten og må nok se lenge på ting før hun hiver seg på nye trender.  Cutlebug’n stod f.eks 5-6 år i skapet før den ble tatt i bruk…  og en skal ikke se bort i fra at det står flere ting i det skapet…

Berit er damen med gullpennen – eller kanskje vi skulle si gull-tastaturet i disse moderne tider.  Nest etter scrapping er det å leke seg med ord, det kjekkeste hun vet.  Det meste som blir skrevet i Scrap4funs navn er det hun som står for.


Trude Julie
oppdaget vi på Sommerscrappetreffet på Gamle Slaktehuset i juni 2013.  Dit kom hun sammen med en gjeng som også hadde tatt turen over fjorden fra Stavanger og hit til Sildabyen.  Vi fikk fort snusen i at hun var på flyttefot til vår del av verden, og vi sørget for å gripe tak i henne før noen andre gjorde det. 

Trude lagde sine første, enkle kort tilbake i 2004 og derfra gikk det fort før hun ble bitt av scrappebasillen.  (Utrolig hvor smittsom den kan være…)

Fra 2005 var hun fast inventar på de fleste scrappetreffene som ble arrangert i Stavangerområdet og har i flere år vært i dugnadsgjengen på Papirfesten.

Hun har til og med reist «over dammen» (og da snakker vi ikke om turen over Boknafjorden) for å få scrappepåfyll.  Trude har stålkontroll på merker, leverandører og designere og sitter inne med masse kunnskap om som vi andre nyter godt av.  Når det gjelder scrapping er det snart bare Project Life og heftig decoupage som hun ikke driver med og hun sees stort sett med en flaske fargespray i hånden, med eller uten glimmer.

I S4f-gjengen er Trude en av idemakerne både når det gjelder utfordringer og andre aktiviteter.  
Hun er supersosial og bidrar sterkt både på den kreative, den praktiske og den sosiale delen av treffene våre.

Mani
traff vi for første gang allerede på det første treffet vi arrangerte, og vi la øyeblikkelig merke til denne energiske, sprudlende dama.  Etter det har hun vært med oss jevnt og trutt og hun ble Scrap4funs første dugnadskomité.  Høsten 2014 trengte vi et par ekstra hender (og et hode) i arrangementskomiteen, og vips så var Mani på plass der.

Mani begynte sin scrappekarriere for flere år siden da hun som stolt mor viste kollegene sine et kort datteren hadde laget på skolen.  En av dem synes det var så flott og bestilte 5 konfirmasjonskort til dagen etter. (!!)  «Det går fint» svarte Mani, bare for å oppdage at det ikke var så enkelt som hun trodde.

Dermed måtte den stolte mor trå til for å få dem ferdig – og så var det gjort.  Mor var angrepet av scrappedilla-basillen.  Etter den tid har hun gått til anskaffelse av litt ymse både her og der og der og... Hva tingene heter derimot har Mani lite peiling på, og ikke bryr hun seg om det heller.  Om et ark er gammelt eller nytt, nei, det vet hun heller ingenting om, men det hun vet er at hun koser seg masse med scrappingen – uansett alder på arkene.  Det å dra på scrappetreff ble en veldig hyggelig og lærerik opplevelse som Mani har stor glede av, sier hun, og ikke minst er det kjempefint å bli kjent med og være sosial med alle de flotte scrappedamene som finnes!  Mani har laget 2 LO’er og ingen PL-sider, så det er mest kort det går i, i alle fall noen, for hun er også med i slow-scrapper-foreningen.

I S4f-gjengen er Mani ansvarlig for å holde energinivået oppe, sørge for Scrapperinnetrim og scrappestrekk, godt humør, morsomme ideer og er den første til å rekke opp hånda når noe skal gjøres.

tirsdag 5. mai 2015

Neste treff er på Kolnes fra 30.oktober til 1.november



 
Kjære scrappevenner!

Tiden flyr, og selv om regnet høljer ned og vinden begynner å rive i veggene her og minner mer om høst enn om vår, så merker vi jo stadig tegn på at vi går mot lysere og forhåpentligvis varmere tider. Men når været nå først er høstlig, så blir vi minnet om at det faktisk er mindre enn 6 måneder til scrappedørene åpnes igjen på vakre Kolnes.  Se den flotte utsikten da!  Perfekt bakgrunn for scrappestrekk!

Vi er i full gang med planleggingen, og i dag kom den første kurslederen i boks - det er bare å glede seg!  Ikke glem å sette av datoen på kalenderen:

30.oktober til 1.november

- her blir det både Oktoberfest og Halloween og hvem vet hva.... 

I dagene som kommer, vil vi bruke litt tid på å rydde litt og oppdatere litt forskjellig generell informasjon i bloggen før vi er klare for å komme med litt mer om høstens treff. 

Enn så lenge: Vi ønsker alle våre følgere en riktig god mai-måned!